Klantgefinancierde Acquisitie

Dit model, bekend als klantgefinancierde acquisitie, is een nieuwe aanpak voor velen die er mogelijk nog niet eerder van hebben gehoord. Maar voordat we dieper op dit onderwerp ingaan, laten we eerst eens kijken naar twee modellen die veel sportschooleigenaren gebruiken: het organische model en het betaalde advertentiemodel.

Het Organische Model:
Dit model draait niet om betaalde advertenties, maar vertrouwt op verwijzingen of organische leads vanaf de website. Hoewel het een goede bron van nieuwe klanten kan zijn, is het branchegemiddelde voor conversie van verwijzingen slechts 10%. En nog minder van hen worden daadwerkelijk betalende leden. Daarnaast ligt het gemiddelde churntarief (het percentage klanten dat vertrekt) op 14%. Dus zelfs als je via dit model nieuwe klanten aantrekt, verlies je er waarschijnlijk ook een aantal.

Betaalde Advertentiemodel:
Dit model omvat het draaien van advertenties om nieuwe klanten binnen te halen. Hoewel het sneller nieuwe klanten aantrekt, kan het duur zijn en op de lange termijn niet duurzaam blijken, vooral zonder het juiste aanbod en de juiste systemen om leads om te zetten in betalende leden.

Klantgefinancierde Acquisitie:
Dit model omvat het aanbieden van financieringsopties aan klanten om deel te nemen aan jouw programma. Door financiering aan te bieden, kun je meer klanten werven en je omzet verhogen, terwijl je ook je churntarief verlaagt. Het is een win-winsituatie voor zowel jou als jouw klanten.

Wil je beginnen met klantgefinancierde acquisitie? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Ten eerste moet je samenwerken met een financieringsmaatschappij om financieringsopties aan jouw klanten aan te bieden. Ten tweede moet je een overtuigend aanbod en verkooppitch creëren om potentiële klanten te overtuigen. Ten slotte moet je systemen hebben om leads op te volgen en ze om te zetten in leden van de sportschool.

Door deze stappen te volgen en het model van klantgefinancierde acquisitie toe te passen, kun je jouw sportschool laten groeien naar meer dan 100.000 euro per maand aan omzet. Laat de gebrekkige modellen je niet tegenhouden – begin vandaag nog met klantgefinancierde acquisitie om jouw sportschool te laten groeien.

Vrijblijvend informatie ontvangen?

Benieuwd hoe je meer omzet en winst kunt krijgen? Laat je gegevens achter en ontvang een gedetailleerd overzicht. Geheel vrijblijvend!