Is dit het meest flexibele voedingsschema ooit?

Wij zijn constant op zoek naar nieuwe trends en ontwikkelingen in de fitnessbranche. Een tijdje geleden zagen we een voedingsschema uit Amerika komen dat net iets anders is dan normaal.In plaats van strakke schema’s, waaraan bijna niemand zich houdt, en ingewikkelde berekeningen, is dit schema heel simpel.

Het enige dat je hoeft te weten is:

  • Hoeveel je wilt aankomen of afvallen.
  • Wat je lichaamsgewicht is.

Je vermenigvuldigt je lichaamsgewicht met het aantal kilo’s dat je wilt afvallen of aankomen om je dagelijkse aanbevolen calorie-inname te bepalen.

Voorbeeld:
Stel, je wilt je huidige gewicht behouden. Dan gebruik je de factor 33.1 en vermenigvuldig je die met je gewicht. Laten we als voorbeeld nemen dat je 100 kg weegt.

33.1 * 100 kg = 3310 calorieën. Dit is het aantal calorieën dat je per dag moet consumeren om je huidige gewicht te behouden.

Maar nu komt er nog een stap. Je neemt je gewicht in kg en vermenigvuldigt dit met 2.2.

Dus, in dit geval: 2.2 * 100 kg = 220.

Dit is het aantal gram proteïne dat je per dag moet eten.

Rekenvoorbeeld:

Stel je eet twee keer kip op een dag, samen bijna 1 kilo, wat neerkomt op 1560 calorieën. Van je totale dagelijkse inname van 3310 calorieën blijven er dan 1750 calorieën over.

Met die overgebleven 1750 calorieën kun je eten wat je wilt.

Dit schema maakt het makkelijk om ’s ochtends en ’s middags iets gezonds te eten en ’s avonds te eten wat je wilt.

Het is belangrijk op te merken dat dit schema niet voor iedereen geschikt is en waarschijnlijk niet door veel voedingsdeskundigen wordt aanbevolen. Het meest waardevolle aspect is echter dat het een hanteerbaar schema kan zijn, waaraan mensen zich makkelijk kunnen houden, zelfs nadat ze hun doelen hebben bereikt.

Vrijblijvend informatie ontvangen?

Benieuwd hoe je meer omzet en winst kunt krijgen? Laat je gegevens achter en ontvang een gedetailleerd overzicht. Geheel vrijblijvend!