Hoe je lead nurturing kunt gebruiken om je sportschool te laten groeien en schalen

Lead nurturing is een van de belangrijkste aspecten van het verkoopproces en wordt vaak over het hoofd gezien. Ontdek hoe het, mits correct toegepast, je verkoop significant kan verhogen.

Als je minder geld wilt verdienen, minder mensen wilt helpen en je sportschool niet wilt laten groeien, dan is minimaal contact met je potentiële klanten voldoende.

Maar als je wilt leren hoe je meer geld kunt verdienen, meer mensen kunt helpen en een zeer winstgevend bedrijf wilt opbouwen, lees dan verder.

We gebruiken de vier pijlers van lead nurturing om de verkoop te verhogen.

Lead nurturing wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is een van de meest cruciale elementen die je voor je bedrijf kunt doen. Het aantrekken van leads betekent immers alleen dat je geld hebt uitgegeven of hard hebt gewerkt om ze te verkrijgen. Ze zijn waardeloos als ze niet daadwerkelijk verschijnen, zodat je de kans krijgt om ze te verkopen.

Laten we dus de vier pijlers van lead nurturing bekijken en hoe je deze nu kunt inzetten om je opkomstpercentage te verhogen en meer mensen te overtuigen.

Pijler #1: Snelheid

De eerste les in lead nurturing is snelheid. Het beste is om binnen 90 seconden contact op te nemen met een lead nadat ze zich hebben aangemeld, maar binnen vijf minuten is ook acceptabel. Het doel is om ze binnen 24 tot 48 uur naar je locatie te krijgen en een afspraak te maken. Hoe langer ze wachten met komen, hoe kleiner de kans dat ze daadwerkelijk verschijnen voor de afspraak.

Hoe ziet het eerste contact eruit? Pak de telefoon op en bel ze: ‘Hé potentiële klant! Ik zie dat je je net hebt ingeschreven voor onze 6 weken durende uitdaging. Ik kan niet wachten om je in te plannen voor een bezoek aan onze faciliteit!’

Als ze niet opnemen, bel dan nogmaals en stuur vervolgens een sms. Laat geen voicemail achter. Je wilt het gesprek zo snel mogelijk starten, dus stuur ze een sms. Ook je reactiesnelheid is cruciaal – als je om 22.00 uur een bericht ontvangt van een potentiële klant, reageer dan direct. Er zijn geen vrije dagen in lead nurturing, net zomin als er vrije dagen zijn in het opbouwen van een relatie.

Pijler #2: Volume

Als je bang bent om mensen lastig te vallen, zet die gedachte dan aan de kant; het houdt je alleen maar tegen. Volume is het meest over het hoofd gezien aspect van deze aanpak om precies die reden.

Mensen hebben constante herinneringen nodig. Dit ziet er als volgt uit:

 • Dag 1:

  • 1e contact → minder dan 5 minuten na aanmelding
  • 2e contact → 60 minuten na aanmelding
  • 3e contact → 2 uur na aanmelding
 • Dagen 2-4:

  • Een keer in de ochtend
  • Een keer in de middag
  • Een keer in de avond
 • Dagen 5-10:

  • Twee keer per dag
 • Dagen 11-20:

  • Een keer per dag
 • Dag 21-30:

  • Een herinnering aan het einde van de dag

Ga hiermee door totdat de lead je sportschool bezoekt. Maak je berichten leuk. Voeg GIFs, memes, afbeeldingen toe, alles wat jouw persoonlijkheid en die van je sportschool laat zien.

Pijler #3: Personalisatie

Het personaliseren van je berichten maakt het voor de lead veel waarschijnlijker om je faciliteit te willen bezoeken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen tijdens de lead nurturing fase.

Gebruik bijvoorbeeld multichannel contact. Zoek hun profiel op Instagram of Facebook en stuur ze een DM, stuur een e-mail of sms, bel ze – varieer je methoden.

Wees persoonlijk in je berichten. Gebruik hun naam: ‘Hé {Voornaam}, ik zag dat je geïnteresseerd bent in onze 6 weken durende uitdaging. Dat is geweldig! Wanneer zou je langs willen komen voor een rondleiding?’

Vraag naar hun beschikbaarheid. Dit laat zien dat je flexibel bent en bereid bent om je in te spannen om hen te accommoderen.

Pijler #4: Persistentie

Tot slot, wees niet bang om volhardend te zijn. Dit betekent niet dat je opdringerig moet zijn, maar wel dat je moet blijven proberen en verschillende methoden moet gebruiken om contact te maken. Als je na 20 pogingen nog geen reactie hebt gekregen, probeer het dan nog eens. Verander je aanpak, de inhoud van je berichten, of probeer op een ander tijdstip van de dag.

In conclusie, lead nurturing is een kunst en een wetenschap. Het vereist snelheid, volume, personalisatie en persistentie. Met deze vier pijlers kun je de betrokkenheid van je leads verhogen en meer mensen naar je sportschool trekken. Het is tijd om je verkoop te verhogen en je bedrijf te laten groeien.

Vrijblijvend informatie ontvangen?

Benieuwd hoe je meer omzet en winst kunt krijgen? Laat je gegevens achter en ontvang een gedetailleerd overzicht. Geheel vrijblijvend!