Het perfecte verkoopproces

Heb je moeite om high-ticket verkopen binnen je sportschool te sluiten? Geen zorgen, wij helpen je. Dit bewezen verkoopproces hebben we gebruikt in sportscholen om hun slagingspercentage te verhogen en ervoor te zorgen dat ze tegen een hogere prijs kunnen verkopen.

Je hebt een ethische verplichting naar je gemeenschap om mensen levensveranderende programma’s te verkopen die hun gezondheid en kwaliteit van leven drastisch zullen verbeteren. Jouw taak is simpelweg om hen de waarde van jouw diensten te laten zien. Laten we nu bekijken hoe je dat doet.

STAP 1: GERICHT ADVERTENTIE KOPPELING
Voordat iemand binnenkomt, moeten ze een gerichte advertentie hebben gezien die op hen is gericht. Dat betekent dat de berichten zeggen: “Ik zoek iemand precies zoals jij.” Misschien verkoop je lidmaatschappen aan mannen en vrouwen, maar je kunt aparte advertenties hebben voor elke doelgroep. Dit spreekt JOUW PUBLIEK AAN en trekt hun aandacht.

STAP 2: GEZAGHEBBENDE POSITIE
Een paar eenvoudige zinnen zoals “heb je onze advertentie in het lokale magazine gezien?” of “het kost normaal gesproken 100 euro om een afspraak met ons te maken” kunnen worden gebruikt als psychologische triggers om jouw sportschool te positioneren als de meest gevraagde faciliteit in jouw omgeving. Deze positionering kan worden gebruikt in je advertenties of je leadbegeleidingsproces.

STAP 3: TESTIMONIAL REEL
Jouw verkoopteam moet uitgerust zijn met eindeloos veel testimonials. Je wilt dat de getuigenissen waargenomen obstakels overwinnen. Je kunt bijvoorbeeld vooraf bedachte ideeën zoals “mijn markt is te klein” en “ik ben in een arme omgeving” op een muur plakken, verkopers pakken al die obstakels aan. Je kunt deze gebruiken in jouw verkoopgesprekken of zelfs voordat jouw prospects binnenkomen. Ideaal gezien gebruik je ze in beide situaties.

Overweldigend sociaal bewijs zal je klanten meer op hun gemak stellen en vertrouwen geven in de beloften die je maakt.

STAP 4: VRAGENLIJST
Zodra een prospect binnenkomt, geef ze dan een vragenlijst.

Leidt hen door een lijst met vragen die zijn ontworpen om hen te herinneren aan de pijn die ze proberen op te lossen. Dit verkoopt ze voordat ze zich inschrijven. Enkele goede vragen om op te nemen zijn:

 • Hoe vaak heb je geprobeerd om gewicht te verliezen?
 • Hoe lang ben je uit vorm geweest?
 • Denk je dat je dit zelf kunt doen?
 • Wil je blijvende resultaten?

Dit bereidt hen voor om ja te zeggen tegen jouw pitch en versterkt in hun hoofd hoe belangrijk deze beslissing voor hen is.

STAP 5: GEZAGHEBBENDE BEVESTIGING
Het is beter als iemand anders zegt hoe geweldig je bent dan wanneer je het zelf zegt. Je wilt externe autoriteiten die je geloofwaardigheid geven in deze stap. Hier zijn enkele manieren om dat te doen:

 • Celebrity endorsement (de president vindt je geweldig)
 • Endorsement door een derde partij (publicaties, media, persknipsels)
 • Certificeringen (hang ze aan je muur)
 • Duizenden mensen “net zoals zij” (getuigenissen die bewijs tonen)

STAP 6: DE AFSLUITER FORMULE
Dit is de sequentie voor waarschijnlijk elk verkoopgesprek dat je ooit in je leven nodig zult hebben. Het is een eenvoudig raamwerk en het werkt.

C – leg uit waarom (Clarify) L – Label het probleem (Label) O – Overzicht van vroegere pijn (Overview) S – Verkoop de vakantie (Sell) E – Leg bezorgdheid uit (Explain) R – Versterk de beslissing (Reinforce)

STAP 7: ONWEERSTAANBAAR AANBOD
Een perfect verkoopproces werkt niet als het aanbod niet geweldig is. Hier zijn enkele elementen van een geweldig aanbod. Probeer zoveel mogelijk van deze elementen in jouw aanbiedingen op te nemen…

 • Omkoping
 • Gekke garantie
 • Bonussen op dezelfde dag
 • Schaarste (nog maar 2 plekken over)
 • Urgentie (sessie begint morgen)
 • Betaalplannen / financiering

STAP 8: OF/OF VERONDERSTELDE AFSLUITING
Nadat je het aanbod hebt gepresenteerd, vertel je ze dat ze versie 1 of versie 2 van het aanbod kunnen krijgen. Welke zouden ze liever hebben? Je neemt de mogelijkheid om “nee” te zeggen weg door twee “ja” opties aan te bieden. Een veronderstelde afsluiting is de enige manier om 90% van de mensen te laten kopen omdat ze zich niet realiseren dat er aan hen wordt verkocht.

STAP 9: ONMIDDELLIJKE VERSTERKING
Wanneer ze zich hebben aangemeld, geef ze wat leuke gadgets, stuur ze een handgeschreven kaart, bel ze om ze welkom te heten in de familie. Al deze dingen versterken de aankoopbeslissing en dragen bij aan een geweldige klantbeleving en langere klantbehoud.

Gebruik dit kader elke keer dat jij of jouw verkoopteam met potentiële klanten praat en je zult je conversiepercentage aanzienlijk verhogen.

Vrijblijvend informatie ontvangen?

Benieuwd hoe je meer omzet en winst kunt krijgen? Laat je gegevens achter en ontvang een gedetailleerd overzicht. Geheel vrijblijvend!